Vorige week vrijdag was ik op een inspirerend avontuur bij Bakkerij KoekKoek in Nijmegen.

In de bakkerij worden jongeren met een psychische kwetsbaarheid begeleid zodat ze onderdeel kunnen worden van de maatschappij. Hoe cool!  En ook nog eens lekker, want de taarten en koekjes die ze maken zijn zeer lekker.

Maar ik heb niet alleen koekjes gegeten tijdens mijn bezoek. Ik had de eer vijf Krachtdekens achter te laten om de jongeren daar steun en moed te geven op hun weg naar krachtige volwassenen.

Deze Krachtdekens worden gemaakt door vrijwilligers en daarna gegeven aan kwetsbare jongeren. Jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Dit is een van de dingen die we doen met kick ass quilts.

Ik had Chris Zylicz, de initiatiefneemster van de bakkerij ontmoet via Nancy Jacobs via de BNI De Oorsprong Oosterbeek waar ik lid van ben. In de praktijk zijn het namelijk niet direct de jongeren die een Krachtdeken aanvragen. Het loopt vaak via ouders, verzorgers of mensen die het anderzijds goed met de jongeren voor hebben.

Ik ben dus blij dat via via het werk van Kick Ass Quilts zich verspreid zodat we de jongeren bereiken die de steun van een warme liefdevolle deken zo goed kunnen gebruiken!

Dus

→ Kom eens die lekkere baksels van Bakkerij KoekKoek eten als je in Nijmegen bent.
→ Stuur me een berichtje als je ook Krachtdekens wilt aanvragen voor jongere(n) in jouw leven. Dit kan als individu maar ook als organisatie zoals bakkerij KoekKoek

‘Society’s Trash will be Our Treasure’

5 Krachtdekens naar Bakkerij KoekKoek Nijmegen