Maak een herinnerings quilt en kom proeven aan het mooie ambacht quilten
01 mei 2022 

Maak een herinnerings quilt en kom proeven aan het mooie ambacht quilten

Herinneringsdeken workshop voor beginners. Leer hoe je geliefde kleding kunt veranderen in blijvende herinneringen met duurzaam quilten.

We hebben allemaal van die kledingstukken die we niet meer dragen, maar ook niet weg willen gooien. 

Bijvoorbeeld dat geweldige bandshirt uit je middelbareschooltijd, die sari van de bruiloft van je beste vriend, een shirt met fietsen van je grootvader dat laat zien hoe leuk de oude man is, of die uitlopende hippiebroek waar je de liefde van je leven in ontmoete. 

Of misschien verteld jouw kleding wel een heel ander verhaal! Kleding is verbonden met wat we doen en wie we zijn en elk kledingstuk heeft z’n eigen verhaal. 


Hoe tof zou het dan zijn als je die kleding met een herinnering kan omtoveren tot iets nieuws? In plaats van dat de kleding ongebruikt in je kast ligt kan je je creativiteit erop los laten om er iets moois van te maken! 

Tijdens deze workshops leer je hoe je door middel van quilt technieken je oude kleding kan omtoveren tot een mini herinneringsdeken. Zo kan je die herinneringen altijd bij je dragen of gebruiken als onderzetter. 

En weet je wat het allermooiste is? Quilten is ook heel erg gezellig en ontspannend. Tijdens de workshop vertel ik alles over de geschiedenis van quilten dat ik weet en jij wilt horen, delen we de verhalen van de kleding in onze quilts en hebben we een middag om helemaal tot rust te komen. 

Kom langs voor een gezellige ontspannen middag terwijl we oude kleding een tweede leven geven!

Kijk in de agenda voor de data. 

Herinneringsquilt oude shirts - Duurzaam quiltenHerinneringsquilt van mijn opa's kleding

  • De workshop is geschikt voor absolute beginners! 
  • Ervaring of creatief talent is niet nodig, ik leer jou hoe te quilten
  • Neem minstens 2 kledingstukken mee om mee te quilten (liefst niet rekbaar)
  • Neem je eigen schaar en naalden mee als je dat fijn vindt
  • De workshop duurt 3 uur

Prijs herinnering quilt workshop

Kick Ass Quilts werkt op vrije gift basis. Ik geloof dat iedereen toegang moet hebben tot quilten. Ik vraag wel een bijdrage omdat ik kosten maak tijdens mijn werk. Ook zou ik graag voltijds aan de missie van Kick Ass Quilts werken van een duurzame toekomst voor iedereen en daar heb ik een inkomen voor nodig.

Ik geloof in mijn missie en de magie van quilten, en dus ook dat als iedereen bijdraagt, wij samen die missie jarenlang kunnen blijven uitdragen! 

Je kan je bijdrage doen via deze link of op locatie tijdens de workshop:  Bijdrage herinneringsquilt workshop.

Alvast heel erg bedankt!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van geplande workshops Duurzaam quilten onderaan de pagina. 

Neem een kijkje in de agenda voor de workshop data. 

E-mail mij om mij te boeken voor een online of offline workshop

'Societies Trash will be our Treasure' 
Over de schrijver
Reactie plaatsen

Blijf op de hoogte van Kick Ass Quilts activiteiten

Wil je graag een keer meedoen aan een quilt workshop? Of wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Kick Ass Quilts? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt alle updates gemakkelijk in je mailbox. Je kan je dan ook meteen opgeven voor de activiteiten. 


Ook krijg je via de nieuwsbrief first dips voor tickets, veilingen van quilts en bijzondere activiteiten. Neem contact op als je samen wilt werken, of als je meer wilt weten over Kick Ass Quilts activiteiten. 

50%
Ik wil graag op de hoogte blijven van Kick Ass Quilts activiteiten
Ja ik wil de nieuwsbrief
Canvas tas Kick Ass Quilts