Kick Ass Quilts heeft gewonnen! Edese Ondernemers Challenge 2022

Kick Ass Quilts heeft gewonnen! Edese Ondernemers Challenge 2022

Gisteren heeft Kick Ass Quilts 2 prijzen in de wacht gesleept bij de finale van de Edese Ondernemers Challenge: De pitch prijs en de aanmoedigingsprijs. 

Met het geld ga ik een mooie dingen opzetten deze zomer. Hiermee wil ik mensen bij elkaar brengen voor positiviteit en om mooie dingen te maken uit afgedankte kleding. 

Juist nu er zoveel problemen in de wereld zijn lijkt me dat broodnodig.

Iedereen is welkom. Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan dit bericht om updates te krijgen van events en workshops. \

Dit is een quilt gemaakt door 10 verschillende mensen. Samen verwelkomen wij vluchtelingen in Ede met dit welkomstgebaar. Tijdens het maken van de quilt proefden de deelnemers ook aan het ambacht quilten en de potentie van het hergebruiken van oude kleding.

Restore in Ede zamelt namelijk ongeveer 1,4 ton kleding per jaar. En slechts 10 % daarvan kan doorverkocht worden als kleding. Er is een gigantisch overschot aan kleding wereldwijd wat negatieve ecologische en humanitaire gevolgen heeft.

Er is een lokale oplossing nodig voor textiel en een herwaardering van textiel.

Ik leer met Kick Ass Quilts mensen hun eigen quilts te maken van oude kleding. Afgedankte kleding en kleding met een speciale betekenis. Bijvoorbeeld mijn prachtige rode winterjas en de flamboyante overhemden van mijn vader. En de zomerjurk van een vriendin die ze droeg tijdens een mooie zomer.

Zo wordt een quilt een levende herinnering. Een kunstwerk om schoonheid in het alledaagse leven te brengen.

Mijn quilt methode is geschikt voor mensen die nog nooit een naald vast hebben gehad. Ik wil iedereen het gevoel geven dat ze iets moois kunnen maken met hun eigen handen.

Het is een geslaagde workshop als je naar huis gaat met het gevoel dat je alles kan. Ik zelf ben namelijk geëvolueerd van onzekere, mensenschuwe, en depressieve tiener naar de persoon die hier nu zelfverzekerd haar verhaal doet.

Quilten is dus niet alleen goed voor de planeet, maar is ook goed voor de mensen die erop leven.

Ik ben er voor de mensen die rust of zelfvertrouwen zoeken. Die willen bijdragen aan een mooie duurzame wereld. En iedereen die behoefte heeft aan verbinding en plezier na de tijd van vele lockdowns.

Deze quilt gaat naar een alleenstaande Eritrese moeder om haar een hart onder de riem te steken.

Ik nodig jullie allemaal uit bij een Kick Ass Quilts workshop om ook te proeven aam het mooie ambacht van het quilten. Of misschien kan je Kick Ass Quilts wel op een andere manier steunen door bijvoorbeeld een workshop locatie aan te bieden

Een duurzame wereld maken we samen.

Dus wie kan ik bij mijn volgende workshop verwachten?

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Blijf op de hoogte van Kick Ass Quilts activiteiten

Wil je graag een keer meedoen aan een quilt workshop? Of wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Kick Ass Quilts? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt alle updates gemakkelijk in je mailbox. Je kan je dan ook meteen opgeven voor de activiteiten. 


Ook krijg je via de nieuwsbrief first dips voor tickets, veilingen van quilts en bijzondere activiteiten. Neem contact op als je samen wilt werken, of als je meer wilt weten over Kick Ass Quilts activiteiten. 

50%
Ik wil graag op de hoogte blijven van Kick Ass Quilts activiteiten
Ja ik wil de nieuwsbrief
Canvas tas Kick Ass Quilts