Een van mijn quiltdromen is uitgekomen.

Sinds ik voor het eerst een longarm quiltmachine zag, wist ik dat ik er ook een wilde. Het vermogen om grote quilts te maken en om vrije tekenachtige bewegingen te maken is de perfecte match voor mijn creativiteit.

Het voelde alsof je met zo’n machine kan dansen. En zo quilts een zekere levenslust meegeven en laten stralen van levensvreugde.

En nu is die droom uitgekomen! Sneller dan ik had verwacht. Ik dacht dat ik moest wachten tot ik een ‘echte’ volwassene was met een groot huis en zo. Maar dat bleek niet zo te zijn! Met wat hard werk en advies van mijn omgeving kon ik het waarmaken.

Nu ben ik een gelukkige quilter. En ben ik mijn nieuwe machine aan het leren kennen. Compleet met discussies over de juiste draadspanning. Zodat ik dansend quilts kan maken.

Want dat is het soort quilts dat ik maak: Quilts die levendigheid en geluk brengen. Quilts die je de mooie dingen in het leven doen herinneren. Of het nu een herinnering is aan een persoon die je bent verloren, de kracht in jezelf, dierbare herinneringen, of om te genieten van alle mooie dingen in deze wereld zoals bloemen, gemeenschap, kleuren en handgemaakte voorwerpen die met liefde zijn gemaakt.

Ik doe dit als kunstenaar, maar ook als onderdeel van het non-profit werk dat we doen als Kick Ass Quilts. Het verspreiden van de vreugde van het quilten, het empoweren van de jeugd en het verbinden van mensen voor gezonde, sterke gemeenschappen.

Het zijn veel dingen, maar het zijn allemaal waardevolle dingen om je tijd aan te besteden. En het is allemaal mogelijk door te werken binnen een gemeenschap en met de hulp van deze nieuwe machine.

‘Society’s Trash will be Our Treasure’

ps. Volg Kick Ass Quilts om mee te gaan op deze reis pps. Ik maak ook quilts in opdracht. Memory Quilts van kleding om herinneringen levend te houden, of quilts met een eigen ontwerp. Email me voor meer informatie.