Quilt vlaggetjes en quilt schilderijen

Over Kick Ass Quilts

Rianne met eerste scrap quilt

Kick Ass Quilts zet zich in voor het creëren van duurzame communities en connecties met als missie:


‘Een duurzame toekomst waar iedereen zich welkom voelt met de Magie van Quilten’. 


Dit doen wij met als basis het ambacht Duurzaam Quilten en de kernwaarden verbinding, plezier, milieubewustzijn en mindfulness. Hiermee dragen we bij aan circulariteit, duurzaamheid, sociale cohesie en inclusie. Kick Ass Quilts wordt geleid door impact ondernemer Rianne Doller.

Jongere met een quilt

Een duurzame toekomst is er eentje waarin iedereen zich een waardevol onderdeel van de maatschappij voelt. Daarom richten wij ons op mensen die zich nu geen onderdeel van de maatschappij voelen, en met name op jongeren tussen de 18-30 jaar die vastlopen.


Deze jongeren hebben extra ondersteuning nodig om hun plek te vinden en zo een waardevolle toevoeging te geven door middel van (vrijwilligers)werk, zingeving, creativiteit en gemeenschapszin. Wij geven die jongeren ondersteuning via het quilten om hun eigen plek te creëren of te vinden. 

Een duurzame gemeenschap heeft 2 kanten: Het individu en het collectief, die beiden gevoed dienen te worden. Daarom heeft Kick Ass Quilts 2 kerntakken met bijbehorende activiteiten: voor jezelf & voor de ander.
Eerste Krachtdeken. Foto door Selma Zijlstra

Krachtdekens zijn quilts gemaakt door eenieder die iets positiefs voor een ander wil doen. Ze worden gedoneerd aan jongeren die vastgelopen zijn om ze troost te geven wanneer ze dat nodig hebben en moed wanneer ze de wereld in gaan. Deze Krachtdekens worden gezamenlijk gemaakt tijdens workshops of in delen door mensen thuis.


De krachtdeken stelt eenieder in staat om een jongere te laten weten dat ze er mogen zijn en dat ze waarde hebben zoals ze zijn. Het project is geschikt voor iedereen die iets positiefs wil doen voor iemand anders.

Quilt workshop circulaire economie

Tijdens de workshops en het Duurzaam Quilten Traject leer je zelf een duurzame quilter te worden. De focus ligt op het ontwikkelen van je creativiteit, upcyclen / hergebruik van oud textiel, zingeving, en het ervaren van succes en plezier door de gemaakte projecten.


Een voorbeeld hiervan is het maken van een herinneringsquilt van oude kleding om de herinnering levend te houden. Bijvoorbeeld, een quilt gemaakt met de kleding van je geliefde opa of de zomerjurkjes van je dochter. 


Er zijn workshops die toegankelijk zijn voor iedereen die wil leren quilten. Ook zijn er specifieke trajecten en workshops voor jongeren met een focus op het vinden en opbouwen van de specifieke talenten van de jongeren zodat ze gebaseerd daarop hun plek in de samenleving kunnen creëren!

Duurzaam quilten met oude kleding voor een duurzame toekomst voor iedereen
Wil je via email op de hoogte blijven van Kick Ass Quilts haar werk in Duurzaam Quilten?


Abonneer je dan op de Duurzaam Quilten nieuwsbrief. 

Duurzaam Quilten Nieuwsbrief