Kick Ass Welkom Quilt Project - Workshops & Pop-up activiteiten
20 mei 2022 

Kick Ass Welkom Quilt Project - Workshops & Pop-up activiteiten


Samen quilts maken voor vluchtelingen om ze welkom te heten in Nederland


Door te quilten met je eigen kleding zorg je ervoor dat die stof een tweede/derde/ vierde leven krijgt.  De stof blijft onderdeel van de kringloop van het leven en wordt zo onderdeel van het leven van ook weer andere verschillende mensen.  Een quilt kan je namelijk zelf gebruiken, aan je nazaten nalaten, en weggeven aan iemand die een hart onder de riem kan gebruiken.

Duurzaam Welcome Quilt pop up activiteit kledingruilWelkom quilt pop-up Kledingruil Amsterdam

Elke quilt gaat z'n eigen weg met een stukje van jou erin. In de vorm van je kleding of van je bijdrage door een stukje mee te quilten. Dit samen met de stukjes die alle andere mensen hebben bijgedragen aan de quilt.  Op die manier heet je iemand niet alleen welkom in de wereld met de quilt, maar creëer je ook verbondenheid en community. Een quilt symboliseert een levendige gemeenschap waar iedereen z’n rol en bijdrage heeft in zijn eigen kleur en unieke creatieve expressie.

Welcome quilt sustainable workshop Restore EdeWelkom Quilt maken Restore tweedehands winkel Ede
Tijdens de Kick Ass Welcome Quilts pop-up activiteit moedig ik mensen aan een stukje mee te quilten aan de gezamenlijke welkomstdeken. Door naar verschillende locaties te reizen krijgt iedereen de kans te proeven aan het ambacht van het quilten en om bij te dragen aan een positief gebaar voor een ander.

  • Check de Agenda voor data van duurzaam quilten activiteiten

Kom een stukje mee quilten wanneer je mij ziet. Ik ben herkenbaar door de berg quilts, tassen, kussens en mijn gele patchwork dromedaris. Je hoeft nog niet te kunnen quilten, want dat ga ik je leren tijdens de pop-up! Kom een kwartier of kom vier uur, wat je zelf wilt. Elke bijdrage draagt bij aan het verwelkomen van vluchtelingen in Nederlanden, en aan een mooie, duurzame toekomst waar iedereen onderdeel van is.

Welkom quilt patroon duurzaam quilten

Ook mensen met 2 rechterhanden kunnen meedoen. Er zijn namelijk ook mensen nodig om de kleding voor te bereiden en stuk te scheuren. Het mooie aan quilten is dat Iedereen kan bijdragen met z’n eigen talent en kunnen.

  • Kijk in de agenda wanneer de volgende Welkom Quilt pop up gepland staat. Er zijn ofline en online data!

Ps. neem je ook wat oude kleding mee  om mee te quilten (het liefst niet rekbaar), of andere naai materialen die je niet meer gebruikt? Een donatie in elke vorm is welkom voor de welkomst quilts!

Pps. Wil je nu al kennismaken met quilten? Doe mee aan de online activiteit om je eerste mini-quilt te maken met betekenisvolle oude kleding. Met de oude kleding quilt je een levende herinnering.

ppps. Kick Ass Quilts werkt op donatie basis. Zo hoef ik geen vaste prijzen te vragen zodat iedereen mee kan doen en ik dit mooie werk met duurzaam quilten kan blijven doen. Draag bij met deze link:

Bijdragen Duurzaam Quilten activiteiten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Blijf op de hoogte van Kick Ass Quilts activiteiten

Wil je graag een keer meedoen aan een quilt workshop? Of wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Kick Ass Quilts? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt alle updates gemakkelijk in je mailbox. Je kan je dan ook meteen opgeven voor de activiteiten. 


Ook krijg je via de nieuwsbrief first dips voor tickets, veilingen van quilts en bijzondere activiteiten. Neem contact op als je samen wilt werken, of als je meer wilt weten over Kick Ass Quilts activiteiten. 

50%
Ik wil graag op de hoogte blijven van Kick Ass Quilts activiteiten
Ja ik wil de nieuwsbrief
Canvas tas Kick Ass Quilts