Krachtdekens: Magische quilts voor troost en moed

Krachtdekens: Magische quilts voor troost en moed


Krachtdekens: Een Quilts voor troost en moed


Hoe kunnen we jonge mensen die vastlopen helpen? Jongeren van 18-30 die vastlopen in het vinden van werk, mentale gezondheid, een sociaal netwerk en zingeving in hun leven. Vaak heeft dit mentale gezondheid klachten als gevolg zoals eenzaamheid, depressie ea. Ook kan dit sociale problemen opleveren.

De reden van vastlopen is vaak een gevoel van 'er niet mogen zijn' en door een leven proberen te leiden dat niet bij ze past.

Krachtdeken: groene quilt voor troost en moed

Hoe zet een Krachtdeken jongeren in hun kracht?

Voor deze jongeren maakt Kick Ass Quilts Krachtdekens. Voor de jongeren die mentale klachten hebben, moeite hebben aansluiting te vinden in de maatschappij, gevoelig zijn, anders denken en zich anders voelen. Met de krachtdeken laten we de jongere weten dat hun kracht zit in hoe ze zijn. En dat ze vanuit hun eigen talenten en dromen een waardevolle plek in de samenleving kunnen vinden! De deken geeft de jongeren troost wanneer ze het zwaar hebben en kracht wanneer ze de wereld in gaan om hun plek te creëren.

Deze dekens maken we van gered textiel, zowel oude kleding als ander textiel. De leus van Kick Ass Quilts is 'Societies Trash will be Our Treasure' omdat we van afgedankt textiel een waardevol krachtobject maken om jongeren die zich 'trash' voelen ook weer hun waarde te laten inzien!

Hoe worden de dekens gemaakt?

De dekens worden gemaakt door vrijwilligers thuis en tijdens de krachtdeken workshops. De quilts stralen het 'je mag er zijn' gevoel uit omdat ze met veel zorg, tijd en aandacht gemaakt zijn door mensen die graag iets moois willen maken voor een ander.

Karin Welkom Quilt van restjesKrachtdeken gemaakt door Karin de quiltmoeder

Hoe kan jij mee quilten?

Je kunt op verschillende manieren meedoen:

  • Sponsor een (stuk van een) deken
  • Maak een (stuk van een) deken thuis om weg te geven
  • Doe mee aan een workshop waar we samen aan een Krachtdeken werken
  • Organiseer zelf een workshop om samen een Krachtdeken te maken
  • Help met het doorquilten van de dekens

-> Doneer aan het Krachtdeken donatie quilt project

-> Neem contact op om quilts of onderdelen te doneren.

-> Hier zijn voorbeelden van al gemaakte Krachtdekens.

Hoe kan je een krachtdeken krijgen?

Of weet je iemand die een Krachtdeken kan gebruiken?

Stuur een mailtje naar rianne@kickassquilts.nl met je naam, adres en waarom / voor wie je de krachtdeken zou willen ontvangen

Eerste Krachtdeken. Foto door Selma Zijlstra

Doet Kick Ass Quilts nog meer werk om jongeren in hun kracht te zetten?

Jazeker! Naast het weggeven van Krachtdekens houden we ook workshops om mensen zelf te leren quilten. Dit is voor de jongeren, en ook voor andere mensen die de Magie van Duurzaam Quilten willen leren.

Neem contact op voor vragen en samenwerkingen of neem een kijkje bij de online Duurzaam Quilten academie (Engels).


Artikelen over Kick Ass Quilts en Duurzaam Quilten:


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Blijf op de hoogte van Kick Ass Quilts activiteiten

Wil je graag een keer meedoen aan een quilt workshop? Of wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Kick Ass Quilts? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt alle updates gemakkelijk in je mailbox. Je kan je dan ook meteen opgeven voor de activiteiten. 


Ook krijg je via de nieuwsbrief first dips voor tickets, veilingen van quilts en bijzondere activiteiten. Neem contact op als je samen wilt werken, of als je meer wilt weten over Kick Ass Quilts activiteiten. 

50%
Ik wil graag op de hoogte blijven van Kick Ass Quilts activiteiten
Ja ik wil de nieuwsbrief
Canvas tas Kick Ass Quilts