Quilt workshop: Ambacht in beeld<br />

Stichting Kick Ass Quilts

Kick Ass Quilts zet zich in met de waarden duurzaamheid, verbinding, plezier en bewustzijn. Dit om oude aspecten van het quilten te gebruiken en ze om te vormen tot een stroming die een positieve impact op de samenleving en op het ambacht quilten heeft.

Missie

Het oude ambacht van quilten in leven houden en gebruiken om uitdagingen van de huidige maatschappij zoals duurzaamheid, sociale isolatie en mentale problematiek aan te kaarten en op te lossen. Dit met een focus op het samen empoweren van jongeren zodat die krachtig hun plek in de samenleving kunnen vinden, want jongeren zijn de toekomst.

Visie

Een wereld waarin quilten een belangrijk onderdeel van de samenleving is. Waar quilten wordt gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, een gevoel van gemeenschap te creëren en toekomstperspectief te bieden aan jongeren die het lastig vinden hun plek in de samenleving te vinden.

Doelgroep

De focus ligt op het ‘empoweren’ van jongeren tussen de 12-30 jaar die vastgelopen zijn. Dit door de activiteiten van de stichting. Krachtdekens zijn specifiek bedoeld voor jongeren tussen de 12-30 jaar.

De activiteiten kunnen uitgevoerd worden door mensen die zich willen inzetten voor verbinding, duurzaamheid en zingeving op een creatieve manier en die een zekere affiniteit met het ambacht quilten of handwerken voelen. Over het algemeen zijn dit introverte rustige mensen of mensen die zelf door uitdagingen in het leven behoefte hebben aan een rustige, introverte manier om iets moois voor een ander en de wereld te doen.

Middelen

 1. Vrijwilligers om de activiteiten van Kick Ass Quilts uit te voeren
 2. Gered textiel om mee te werken
 3. Samenwerkingspartners voor de activiteiten
 4. Financiën
  1. Online donateurs in de vorm van maandelijkse support (bijvoorbeeld Patreon)
  2. Eenmalige donaties
  3. Verkoop quilts
  4. Verkoop educatieprogramma
  5. Donaties voor Krachtdekens
  6. Geven van workshops, lezingen etc.

Doelstellingen Kick Ass Quilts

Doelstelling 1

Het ambacht van quilten in leven houden en grotere bekendheid geven.

Doelstelling 2

De relevantie van quilten uitdragen als oplossing en om aandacht te vragen voor actuele maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaamheid, mentale problemen en sociale isolatie.

Doelstelling 3

Quilts gebruiken om mensen met elkaar te verbinden, een gevoel van gemeenschap te creëren en toekomstperspectief te bieden. En hiervoor samen te werken met andere organisaties

Activiteiten Kick Ass Quilts

 1. Het Krachtdeken project uitvoeren en aan andere mensen en groepen aanbieden als tool voor verbinding en het in hun kracht zetten van jongeren
 2. Het maken van online en offline content over quilten, de doelstellingen en hoe zelf aan de slag te gaan. Dit delen op social media en zo bekendheid genereren
 3. Het ontwikkelen en promoten van tutorials en een educatieprogramma dat het ambacht quilten als middel voor sociale verandering promoot.
 4. Het werven van groepen of individuen om de missie uit te dragen, en de community van ‘Kick Ass Quilters’ te versterken en uit te bouwen.
 5. Lezingen, workshops en tentoonstellingen geven om het werk van Kick Ass Quilts en het belang van quilten te verspreiden
Krachtdeken duurzaam quilt project donatie quilts
Krachtdeken sterren en tulpen weggeef quilt project
Blauwe krachtdeken. Duurzaam weggeef quilt project
Gekleurde krachtdeken donatie quilt project. Quilt gemaakt van restjes

Wil je meedoen of de stichting steunen?

Heb je interesse om een bestuursfunctie op je te nemen? Of wil je misschien wel vrijwilliger worden?

Neem dan contact op via het formulier! Hier kun je meer informatie over de bestuursfunctie vinden: vacaturetekst Kick Ass Quilts bestuur.

Wil je het project financieel steunen? Gebruik dan de onderstaande knop.

Mijn dank is groot!

9 + 14 =